fredag 10 juni 2011

Sirapslimpa

Brödet blev bra. Är väldigt nöjd. Smakade gott, Tilda godkände det och ville ha mer.

Här kommer receptet:

Sirapslimpa
Storbak som ger 4 st stora limpor

100 g margarin eller 1 dl olja
10 dl vatten
50 g jäst
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
22-23 dl Lailas gula mjölmix

Ägg eller margarin till pensling

Gräddning 175 °C, 40 minuter, i nedre delen av
ugnen

Smält fettet i en kastrull. Tillsätt vatten eller mjölk och värm till 37 °C.
Smula sönder färsk jäst direkt i bunken och rör ut den med vätskan. Torrjäst blandas i mjölet,
enligt anvisningar på jästförpackningen.
Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta sedan degen i bunken tills den börjar släppa kanterna.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Tag upp degen på ett mjölar bakbord och knåda den. Tillsätt ev mer mjöl, arbeta degen blank
och smidig.
Dela degen i 4 lika delar, knåda varje del och forma till en limpa. Lägg dem i en långpanna, pensla med matolja eller smält margarin mellan bröden. Täck över med plastfolie eller bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla bröden med smält margarin eller ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. 
Receptet kommer från specialkost.se

Jag hade även i :
1 msk husk
2 no egg 
1 tsk bakpulver

Lätt var det att göra limpor och slippa stå o rulla alla frallor.

/Hanna

2 kommentarer:

  1. Låter som ett recept värt att provas. Jo, visst är det jobbigt att rulla frallor, men jag tycker att det blir så himla mycket godare att tina en fralla än att äta en tinad/rostad brödskiva.

    SvaraRadera
  2. Ser jättegoa ut, nästan så man kan baka det själv ju, utan allergibesvär;)

    SvaraRadera