fredag 18 mars 2011

Bakning!

Ja så har det gått en vecka sedan vi fick svar på testet resultatet. Det visade att Tilda är allergisk mot: mjölk,vete,korn,råg,soya,majs,ris och även lite havre. Förutom det har hon sedan innan allergi mot ägg, fisk, baljväxter, citrusfrukter, kärnfrukter/stenfrukter, lök..mm... Det nya svaret gjorde vår vardag betydligt svårare.

Det innebär att hennes mat alltid måste bestå av potatis och något kött eller kyckling till. Sen finns heller inget färdigt bröd eller kakor att köpa.

Idag fick jag kontakt med dietisten på sjukhuset och fick reda på att vi kan använda Lailas naturligt glutenfria mjölmix. Den innehåller bara majsstärkelse vilket vi kunde använda. Nu har jag bakat de första kakorna på detta och resultatet blev väl sådär.. Tilda ville inte smaka på dem. Men både jag och hon får vänja oss för det är det enda vi har att baka på framöver. Imorgon blir det till att ge sig på att baka bröd och bullar.

Tycker så synd om henne, hon förstår ju inte varför vi helt plötsligt ändrat totalt i hennes mat. Varför hon inte kan få en "vanlig" smörgås när hon ber om det och varför hon inte kan få kakor och majskrokar när hennes kompisar äter det. Att hon får ont i magen och kan svullnar i munnen och får utslag av att äta det. Det är helt ny vardag får både oss och henne. Ska bli väldigt spännande att baka imorgon och se vad hon tycker om det.
Återkommer med resultatet..

/Hanna

2 kommentarer:

  1. Men hanna då det va inte roligt att höra men ändå ganska skönt att ni vet vad som är felet. Det där med att det inte finns något bröd att köpa vet jag hur det känns men lycka till hoppas hon nu kommer må bra ....massa styrke kramar till er <3

    SvaraRadera
  2. Jo det e jättegott o veta varför hon inte mår bra. Men det tar lite tid att ställa om sig och vänja sig.. Du vet ju hur det är.. Kram

    SvaraRadera