torsdag 31 mars 2011

Allergi

Har vart dålig på att blogga denna veckan.. Och nu har jag inte heller ork att lägga upp några bilder ska försöka fixa det i helgen.. Baket i bakmaskinen gick väl sådär. Stoppa i vatten,mjöl,jäst,margarin,salt, socker, olja och lite husk. Väntade med spänning i 4 timmar på detta. Ut kommer något som liknar en halv rå kyckling. Denna så kallade "limpa" åkte direkt i soporna. Jag mailade det företag som levererar de mjöl Tilda tål och frågade om de hade några tips på hur man lyckas baka i en bakmaskin. Vilket företag... fick ett så bra svar. Ett telefonnummer till hon som gjort alla recept på specialkost.se och sen bad hon som var ansvarig om mitt tele nr så att hon kan ringa upp mig och berätta lite vad jag ska tänka på osv. Vilken service!! Har ännu inte ring upp dem men det får bli till veckan. Har ni några tips på vad man ska tänka på när man bakar i en bakmaskin?

Tilda har vart på förskolan hela veckan. Idag när jag hämtade henne var hon så ledsen och så tät i sin andning. Väste och rassla stackars liten. Hon har en liten förkylning som har spökat på några dagar men nu gjorde hennes astma sig påmind igen :( Sen ikväll när vi gjorde oss i ordning för natten hade hon utslag i ansiktet och armarna. Hennes ögonlock var exemiga och torr fläckar lite här o var. Förstår inte vad hon fått i sig nu. Men de e kanske någon smula någonstans så lätt att hon får i sig lite lite.. Får väl se hur denna natten blir.

Nu är det bokat dag som allergikonsulenten kommer till förskolan och informerar personalen på avdelningen och i köket. Ska bli intressant att vara med på det.

Förra veckan var vi hos dietisten och diskuterade kosten. Fick med oss massa information om vad hon inte får äta men och en del tips och råd. Fick svar på att vi iaf får lov att prova och ge Tilda en korv som innehåller druvsocker av majs. Det är den enda som hon troligtvis kan tåla. Vi får prova och se. Idag kom allt som dietisten skickat till oss via livsmedelsanvisning. Så nu ska det bakas i helgen.

Ha en trevlig helg!
/Hanna

4 kommentarer:

  1. Fy fasiken!! Lider så med er och då speciellt lilla Tilda! Stackars liten =( Tur hon har er som tar så bra hand om henne! Jag tycker ni verkar vara jättegrymma!¨
    Kramar Karin (borta på Monsunvägen ;-))

    SvaraRadera
  2. Heja er!!!
    Kram Michaela

    SvaraRadera
  3. Vad gulliga ni är.. Tack.. Vi kämpar på så gott det går.. Kram

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Tack för en bra blogg. Känner igen mig lite i denna blogg.
    Jag har också en dotter med födoämnes allergi, ägg & alla röda födoämnen. Min lilla tjej har även astma vid förkylning. Kika gärna in till oss =)

    Mvh//Anna

    SvaraRadera